Romerike Aikido

Romerike AikidoShin wa mizu no gotoshi
  "minste motstands vei"

Dersom du tenker du er blitt for gammel til å begynne på noe nytt....

At du må være ung når du starter med aikido for å kunne bli god, eller at du kanskje blir den eldste på trening, så kom på trening og opplev noe annet! Vi har utøvere i alle aldre, og mange har startet som godt voksne. Noen begynner sammen med en venn eller partner, mens andre kommer alene. Uansett hvilke forutsetninger eller målsettinger du har for din trening, er det ikke for sent å begynne – du vil utvikle styrke, bevegelighet og utholdenhet underveis.


For noen voksne kan det føles uvant å gjøre nye øvelser, lære seg å rulle og å bli kjent med kroppens bevegelsesmønster på en ny måte. På de første treningene vil du kunne føle deg litt ute av komfortsonen, men dette går fort over om du fortsetter, og du vil snart merke at du blir mer fleksibel og avslappet. Det å finne tid til trening ved siden av jobb og familie kan være en utfordring for mange. I aikido er det utøvere som trener hver dag – og noen som kanskje får til å komme i dojoen bare en dag i uka. Uansett hva du har anledning til, vil du finne likesinnede – og ikke minst respekt for at alle har sitt individuelle løp.


Fordi aikido har fokus på tilpasning og ivaretagelse av seg selv og partneren, er det ikke uvanlig å se eldre utøvere på matta. Mange av disse har trent aikido i flere tiår. En del utøvere trekkes også til aikido etter å ha trent andre kampsporter – noen fordi de ønsker en mykere stil og mindre fokus på konkurranse, andre fordi de er interessert i aikidoens filosofi eller unike estetikk. Med skadeforebygging og fokus på egen helse kan man fint trene aikido i godt moden alder, og de aller fleste øvelser kan tilpasses nivå og fysiske forutsetninger. Et interessant aspekt ved treningen er at utøverne blir bare sterkere og dyktigere med alderen, fordi aikido er basert på kjernemuskulatur, teknikk og mental styrke.

For nybegynnere


Alle kan trene aikido – Det kreves ikke spesielle fysiske forutsetninger for å komme på trening, og du vil finne kvinner og menn i alle aldre i de fleste klubber. I aikido er det vanlig at alle trener sammen uavhengig av nivå, men det tilbys gjerne også egne treninger og kurs for nybegynnere. Slik har du mulighet til å bli kjent med prinsipper og lære deg grunnleggende fallteknikk i rolig tempo. Du trenger ikke være i spesielt god form for å starte – treningen er svært allsidig og vil gjør at du gradvis utvikler styrke, smidighet og utholdenhet.


Ofte trener vi med mange partnere i løpet av en økt, og da gjelder det å tilpasse treningen slik at alle får mest mulig utbytte av den. Det vil si at den enkelte må være tålmodig og hensynsfull når man trener med noen som er svakere eller mer uerfaren, men også at den enkelte utøver bør gjør sitt beste for å henge med når man trener med mer erfarne utøvere. Trening på høyere nivå og spesielt avansert fallteknikk stiller noe større krav til fysisk form, men med regelmessig og dedikert trening er det innen rekkevidde. Det er mulig å finne utfordring og utvikling på alle nivåer i aikido, og det er alltid mer å lære.

Historie:

Klubbens ble røtter går over 10 år tilbake, den ble startet av Vebjørn Knudsen og Kine Skrimstad.


Januar 2019 overtok en liten gruppe klubben. Hovedinstruktør Shidoin, Geirr Delphin Cranner 4.dan.

Medlemskap: 

Romerike Aikido er medlemmer av Romerike Jujutsu, dette gjør at man kan trene både Aikido og Jujutsu

Klubben er medlem av Norges Aikidofobund og Norges kampsportforbund. 


Romerike Aikido har 18 års aldersgrense. 

Treningstider:
Tirsdager og torsdager kl 19.00 - 20.30.

Alle er velkommen til prøvetime og nybegynnere er alltid velkommene.


Priser: 

Vi følger Romerike Jujutsu sine medlemsavgift.